A pénz

2018.11.21
Azt mondják a pénz, a gazdagság jó dolog, néhányan bármit megtennének érte. Azt mondják a pénz, a gazdagság rossz dolog, az ördög találmánya, boldog aki igénytelenül tud élni. Mi hát az igazság? Miért olyan megfoghatatlan dolog a nagyon is megfogható, miért kapott korunkban olyan nagy jelentőséget a pénzhez való hozzájutás, miért is vannak rossz érzések sokakban a pénzzel szemben?A következőkben az én pillanatnyi igazságomat írom le, úgy ahogy érzem, senkinek sem kell vele egyetértenie, senkinek sem kell ellene harcolnia.Mi a pénz? Egyszerű csereérték, amely a dolgok értékének egymáshoz viszonyított arányát hivatott képviselni, mely sem nem jó, sem nem rossz, egyszerűen egy papír, vagy fémdarab. Az egy másik kérdés, hogy napjainkban a többi ember feletti hatalom, a személyes szabadság lábbal tiprásának is, a bűnözésnek is az eszköze lett. Gondolkodjunk el azon, hogy ha például ez a csereérték a falevél lenne, akkor utálnánk a fákat? Egyáltalán nem a pénzzel van a baj, bármennyire is próbálják az álszentek ezt a nézőpontot erősíteni, miközben használják a pénzt és szükségét érzik. Ha a pénz értékmérő, és én értéket teremtek, vagy adok át, akkor megillet engem, hacsak nem általam felajánlott, önzetlen ajándékról van szó.

A baj a kihívással, a csábítással van, mivel a pénz birtoklása az emberi telhetetlenséget, a mértéktelenséget, az irigységet, az agressziót, a másik ember feletti uralom vágyát, az energia rablásának lehetőségét ajánlja fel. Azokból, akik az emberi fejlődés azon szakaszában vannak, ahol még nem értik az élet mélyebb összefüggéseit, ok-okozati rendszerét, a teremtés és vonzás törvényét, előhozza ezeket a tulajdonságokat. Ezért van hát az ellenérzés a pénzzel szemben - igazságtalanul -, mivel ezek a jegyek akkor is megvannak valakiben, ha nem akarja tudomásul venni. Sőt! A világunkban olyan tükröket látunk néha, olyan vonásokat veszünk észre másokban, amelyek bennünk is (akár letagadottan) megvannak. Akkor idegesít valakinek valamely megnyilvánulása, ha az a minőség bennem is megvan valahol, csak nem akarok tudomást venni róla. Így hát saját maga meg nem oldott konfliktusai elől menekül az, aki bármely ilyen eszközt rossznak, károsnak, vagy egyenesen bűnösnek titulál. Ezt azért is nehezebb a mi kultúránkban észrevenni, mivel több száz év óta az elfojtásokra, a problémák szőnyeg alá söprésére, képmutatásra nevelték az embereket az éppen uralkodó ideológusok. Az ember szeretne szép, tiszta, tökéletes, szeretetteljes, stb. lenni például a templomokban elhangzó tanítások szerint, de ezt nem elméletben, agyi gondolkodás szerint kell elérni, hanem a hétköznapok valóságában élni. Sajnos kevés az a hiteles személy, aki példa lehet az életével, nem véletlen a mondás: "bort iszik és vizet prédikál". Ez sajnos évezredes tapasztalat.
Én nem hiszek tehát a pénz különböző tulajdonságokkal való felruházásában, még akkor sem, ha manapság - talán már nem sokáig - sokszor rosszul használják egyesek. Sőt a pénzt kifejezetten egy segítő, áramló energiának tartom, ami a mai világ működési rendszerében segíti megvalósítani vágyainkat. Az pedig, hogy ez a vágy milyen szándékból született, az legyen mindenkinek a saját elszámolni valója az Istennel.Áldás!Atilla-Atarvis

Készítsd el weboldaladat ingyen!